بینی دارای بافت استخوانی و غضروفی است. غضروف داخل بافت بینی به بینی شکل و حالت میدهد. غضروف بینی به شکل دهی به پل بینی و نوک آن باعث می شود نوک بینی بالاتر قرار بگیرد. در برخی افراد افتادگی بینی به دلیل ضعف غضروف در ساختار نوک بینی است. امروزه یکی از متد های متداول در جراحی بینی پیوند غضروف به بینی برای بهبود ساختار و ظاهر بینی است. پیوند غضروف به بینی به منظور تقویت غضروف موجود در بینی انجام میشود. اغلب غضروف پیوندی از بدن خود فرد گرفته میشود. در این مقاله به پیوند غضروف در جراحی بینی می پردازیم .
پیوند غضروف
همانطور که در ابتدای متن گفته شد پیوند غضروف در جراحی بینی می تواند تاثیر بسیار زیادی در نتیجه جراحی داشته باشد و بعد ها نوک بینی را از افتادگی حفظ نماید. در بینی های گوشتی که غضروف ساختار مستحکمی ندارد پیوند غضروف بسیار انتخاب درستی است. جراح با بررسی بینی و ساختار آن نیاز به پیوند را تشخیص می دهد و سپس امکان پیوند غضروف را بررسی می نماید. درباره جراحی ترمیمی بینی بیشتر بخوانید .
پیوند غضروف در جراحی بینی می تواند به صورت طبیعی و مصنوعی انجام شود. غالبا جراحان استفاده از غضروف طبیعی را برای پیوند به بینی ترجیح می دهند. غضروف طبیعی را می توان از قسمت های مختلف بدن تهیه نمود. پروتز های مصنوعی مانند پروتز های سلیکونی و گورتکس ممکن است به عنوان جسم خارجی توسط بدن شناخته شده و توسط سلول های ایمنی پس زده شود. بنابر این اولویت برای پیوند غضروف غضروف طبیعی است.
غضروف طبیعی برای پیوند به بینی را می توان از لاله گوش یا غضروف های دنده تهیه نمود. به علاوه غضروف تیغه بینی نیز برای پیوند به قسمت های دیگر مورد استفاده قرار می گیرد. در افرادی که تیغه بینی غضروف کافی داشته باشید استفاده از آن انتخاب مناسبی است. این که غضروف از کدام قسمت بدن برداشته شود در کیفیت جراحی بینی تاثیری ندارد.
ویدئو های جراحی بینی همراه با پیوند غضروف را از دکتر محمدعلی حسینی مشاهده نمایید.
پیوند غضروف طبیعی یا مصنوعی ؟
با وجود بیگانه بودن بدن با برخی از انواع پروتز ها و پس زدن آن توسط بدن بهتر است از غضروف طبیعی استفاده نمایید. البته یکی از نگرانی هایی که برای برداشت غضروف طبیعی از بدن وجود دارد مربوط به اسکار در محل برداشت غضروف است. اما با کمک پماد های ضد اسکار می توان از باقی ماندن رد برش در ناحیه مورد نظر پیشگیری نمود. با این وجود جراحان می کوشند تا کمترین رد برش و بخیه در ناحیه مورد نظر باقی بماند. یکی دیگر از تفاوت هایی که درباره غضروف طبیعی و مصنوعی وجود دارد مربوط به دوران نقاهت است. در دوران نقاهت بعد از جراحی بینی نگرانی درباره قسمت دیگری از بدن که پیشتر مورد جراحی قرار گرفته است می تواند ناراحت کننده باشد. در مقاله ای دیگر با جراحی بینی گوشتی در اهواز بیشتر آشنا شوید.
جایگذاری غضروف مصنوعی در بینی
این غضروف پیوندی معمولا برای شکل دهی به نوک بینی استفاده می شود. اما در افرادی که برای بار دوم تحت جراحی بینی قرار می گیرند ممکن است در قسمت های دیگر بینی نیز استفاده شود. برای مثال افرادی که به دلیل تصادف یا ضربه های سخت بینی دچار تغییر شکل شده است ، ممکن است لازم باشد تا ازاین غضروف ها در پره های بینی و یا تیغه بینی نیز استفاده شود.
جذب غضروف طبیعی در بدن سریع اتفاق می افتد البته ممکن است در صورت برداشت غضروف از تیغه بینی جذب رخ ندهد و بدن این غضروف را نپذیرد اما در نواحی دیگر این مشکل وجود ندارد. از دیگر ایراداتی که بعد از پیوند غضروف به بینی ممکن است ایجاد شود، جابه جایی و تغییر شکل غضروف است . این مسئله نشان دهنده عدم جذب عضروف توسط بدن و ناموفق بودن پیوند است . در این موارد به جراحی مجدد بینی و اصلاح آن است. برای شناخت بهترین جراح بینی در اهواز کلیک نمایید.
برای انجام جراحی پیوند غضروف معمولا جراحان جراحی باز بینی را ترجیح میدهند چراکه در این متد جراحی دسترسی جراح به همه نواحی بینی بیشتر است تسلط بیشتری وجود دارد. این جراحی مثل روال جراحی های بینی با برش بینی آغاز می شود و در ادامه جراح مشکلات نواقص بینی را رفع میکند. پس از آن غضروف در نواحی لازم پیوند زده و در انتها بخیه بینی و پانسمان انجام می شود.
مراقبت های بعد از پیوند غضروف به بینی
این مراقبت ها همان مراقبت های عمومی جراحی بینی است و تفاوتی با آن ندارد. پس از جراحی سر خود را زیاد پایین نگیرید و در هنگام خواب سر خود را بالا تر از بدن قرار دهید تا به بهبود کبودی و تورم کمک کنید. تا چند روز بعد از جراحی بینی استراحت نمایید و از انجام فعالیت های سخت و سنگین خود داری نمایید. استفاده از کمپرس یخ برای کاهش تورم و کبودی بعد از جراحی موثر است. تا مدتی پس از جراحی از انجام فعالیت های سخت و ورزش های سنگین اجتناب نمایید. همچنین بعد از جراحی بینی آسیب پذیر تر است. بهتر است خود را در معرض آسیب و ضربه قرار ندهید و بینی تان را از هر ضربه ای حفظ نمایید.
در انتها می توانید سوالات خود را از دکتر محمدعلی حسینی جراح و متخصص گوش و حلق و بینی در بخش نظرات سایت بپرسید.
0 دیدگاه